Wat de FAQ?

Ja! Frequently Asked Questions. Zoek je ons, snap je iets niet of wil je gewoon alles van SurfAce weten, hier antwoorden we vast de meest voorkomende vragen.

Als je met de bus mee wilt, moet je je inschrijven via het vaarforum. Degene die het eerst een bus claimt bepaalt in principe waar en hoe laat gevaren wordt (in de praktijk gaat dit eigenlijk altijd in overleg met iedereen die mee wil). Als je de bus geclaimd hebt, moet je of zelf een busbewijs hebben, of een busbestuurder vinden die wil rijden. Als je deze zaken geregeld hebt, ben je er klaar voor en kun je naar het water.

SurfAce wil het surfen zo goedkoop mogelijk maken en houden. Daarom is op een ALV besloten dat de vereniging de verzekering, belasting en onderhoud betaalt. Leden betalen enkel en alleen de brandstof! Deze prijs wordt elke maand opnieuw vastgesteld. Bovenop de door SurfAce betaalde kilometerprijs komt voor leden nog 2 cent als het om surfen gaat en nog 12 cent als de bus voor andere doeleinden gebruikt wordt.
Deze brandstofprijs vermenigvuldig je met de gemaakte kilometers van je surfdag en deel je gewoon met het aantal inzittenden. Een dagje surfen op Lauwersoog met een volle bus kost je een keer €3, het IJsselmeer een keer €6 en ga je naar Wijk met een volle bus dan kost het je een keer €15!

Als er meer animo is om te varen dan we zitplaatsen aanbieden, kan er vaak iets geregeld worden met het bestuur zodat er extra vervoer is. Huren is duur en jaagt de vereniging op kosten. Het liefst kijken we dus eerst of leden met een eigen auto die mee willen nemen en achter de bus aan willen rijden. Daar kunnen dan 4 of 5 man in en hun spullen passen nog makkelijk in de bus. De benzinekosten van de extra auto worden door de vereniging vergoed, en daarna worden de gemaakte kosten gewoon verdeeld over de inzittenden met het bekende, extreem lage SurfAce-tarief!
Stel dit lukt echt niet, dan kan het bestuur je toestemming geven om een auto of bus te huren.
Er moet gewoon gevaren worden, maar dit gaat altijd in overleg!