Vervoer

Naar het water komen is een probleem voor studenten zonder auto. Daarom heeft SurfAce twee vette bussen om ons naar het water te brengen: de Sambuca en de Sambal. De bussen brengen ons overal naartoe: het Hoornsemeer met de beginners, Lauwersoog, IJsselmeer, Wijk aan Zee. En natuurlijk wordt er veel getript, vaak naar Denemarken, maar ook Zuid-Frankrijk, Tarifa en Marokko worden regelmatig aangedaan.

Stalling

Een van de grote problemen waar studenten tegenaan lopen wanneer ze besluiten te gaan studeren is waar ze hun materiaal laten. Meestal bij de ouders, maar ja, daar kom je ook nooit en dus schiet het windsurfen er weer bij in. Er zijn niet veel studenten die zitten te wachten op een complete set windsurfmateriaal op hun kamertje.

Gelukkig voor deze varende surf fanaten heeft Surface een eigen stalling. Voor slechts €30,- per jaar mag je hierin je spullen opbergen. Een vakje is groot genoeg voor 2 boards, mast, giek en een stuk of 3 zeilen. Heb je meer spullen? Dan kun je altijd nog een extra vakje huren.

Een blik in de stalling

Een blik in de stalling

Materiaal

Beginners
De vereniging heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in beginnersmateriaal. We beschikken over een twintigtal complete beginnerssetjes. De boards zijn voornamelijk Starboard Rio's, dit zijn moderne beginnersplanken. Korte en erg brede planken om het windsurfen zo makkelijk mogelijk te maken. Dit gecombineerd met lichte setjes zorgt ervoor dat je het windsurfen supersnel onder de knie krijgt.

Gevorderden
Voor de iets meer gevorderde leden die klaar zijn voor meer uitdaging na de beginnersboards hebben we meerdere "tussenstaps" boards. Planken waar je nog wel prima het zeil omhoog kunt hijsen via een touwstart maar die al wel een stuk kleiner zijn dan de beginnersboards. Ideaal om het planeren helemaal te meesteren, of je waterstart of eerste powergibe te leren.

Ervaren
De meeste ervaren surfers van de vereniging hebben hun eigen materiaal. Voor de leden die nog op zoek zijn naar een eigen board of als hun plank tijdelijk kapot is hebben we wel een aantal freeride, wave en freestyle boards.