Als je met de bus mee wilt, moet je je inschrijven via het vaarforum. Degene die het eerst een bus claimt bepaalt in principe waar en hoe laat gevaren wordt (in de praktijk gaat dit eigenlijk altijd in overleg met iedereen die mee wil). Als je de bus geclaimd hebt, moet je of zelf een busbewijs hebben, of een busbestuurder vinden die wil rijden. Als je deze zaken geregeld hebt, ben je er klaar voor en kun je naar het water.

Van tevoren reserveer je eerst een plekje in de bus door op het forum aan te geven dat je naar het water wilt. Op de surfdag ga je allereerst naar de stalling om de rest en je materiaal op te pikken, daarna naar het water! De spots waar SurfAce vaak te vinden zijn kun je hier vinden.

Het streven van SurfAce is om de windsurfsport zo toegankelijk en daarmee zo goedkoop mogelijk te maken voor haar leden. Om de reden rekent SurfAce geen materiaalhuur voor een dagje surfen. Om bij het water te komen, kan gebruik gemaakt worden van de bussen van SurfAce. Ook hier proberen we de kosten voor de leden zo laag mogelijk te houden. Daarom is op een ALV besloten dat de vereniging de verzekering, belasting en onderhoud van de bussen betaalt. Leden betalen enkel en alleen de brandstof! Deze prijs wordt elke maand opnieuw vastgesteld. Bovenop de door SurfAce betaalde kilometerprijs komt voor leden nog 2 cent als het om surfen gaat en nog 12 cent als de bus voor andere doeleinden gebruikt wordt.

Deze brandstofprijs vermenigvuldig je met de gemaakte kilometers van je surfdag en deel je gewoon met het aantal inzittenden. Een dagje surfen op Lauwersoog met een volle bus kost je nog geen €3, het IJsselmeer een keer €6 en ga je naar Wijk met een volle bus dan kost het je een keer €10!

In de stad kun je SurfAce op een aantal locaties tegenkomen. De belangrijkste is natuurlijk de stalling. De bevindt zich aan de Friesestraatweg 191/2. Als het waait en er wordt gesurft, is dit de plek waar iedereen verzamelt. Daarnaast kun je hier je eigen materiaal stallen en het is natuurlijk ook gewoon een prima chillspot. Waait het nou niet, en is het tijd voor een borrel? Dan moet je bij Barra Social Club zijn, waar we elke dinsdag vanaf 22 uur een borrel hebben. Deze en andere belangrijke locaties van SurfAce in Groningen, vind je hier.

Als er meer animo is om te varen dan we zitplaatsen kunnen aanbieden, kan er vaak iets geregeld worden met het bestuur zodat er extra vervoer is. Huren is duur en jaagt de vereniging op kosten. Het liefst kijken we dus eerst of leden met een eigen auto die mee willen nemen en achter de bus aan willen rijden. Daar kunnen dan 4 of 5 man in en hun spullen passen nog makkelijk in de bus.

De benzinekosten van de extra auto worden door de vereniging vergoed, en daarna worden de gemaakte kosten gewoon verdeeld over de inzittenden met het bekende, extreem lage SurfAce-tarief!
Stel dit lukt echt niet, dan kan het bestuur je toestemming geven om een auto of bus te huren.
Er moet gewoon gevaren worden, maar dit gaat altijd in overleg!

E-captain is het systeem wat wij gebruiken voor ons ledenbeheer. Dit is terug te vinden op onze website onder de agenda en bij de leden info. De gegevens hiervoor heb je ontvangen bij het inschrijven. Als je die vergeten bent kan je ze hier opnieuw opvragen of contact opnemen met de secretaris als dat niet werkt.

Naast e-captain hebben we ook nog het forum/websiteaccount. Dit account wordt gebruikt de vette SurfActs te lezen, het forum te bekijken en natuurlijk te posten als je de gruwelijke wind wilt meepakken! Dit zijn dus andere inloggegevens. Deze kun je krijgen door op inloggen te klikken in het menu op de website en vervolgens op registreren. Is je mailadres/gebruikersnaam al in gebruik? Dan heb je dit account blijkbaar al een keer aangemaakt.